The Middle of Nowhere

Vakantiehuis in Zuurdijk
BOEKEN

VAKANTIEHUIS in

The Middle of Nowhere

In Zuurdijk (aan de Groningse kant van het Lauwersmeer) op een wierde, staat een voormalig arbeidershuisje (1875) met een heerlijke tuin rondom en uitzicht op een grote perenboomgaard. Toen wij hier zelf de eerste keer kwamen zeiden we tegen elkaar: ‘Hier willen we zelf ook wel op vakantie!’ En dan weet je dat het goed is.

Ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. De weg kronkelt door het landschap en je kunt vanaf de wierde kilometers ver kijken. Dat wordt genieten op één van de stilste plekjes van Nederland. Rust, ruimte en volop privacy.

Het huisje (2-6 personen) is van alle gemakken voorzien, in de winter doe je lekker de houtkachel aan en in de zomer kun je genieten van de grote tuin. Er zijn buiten meerdere fijne plekken om te zitten. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in de tuin. De bomen zorgen voor voldoende schaduw als het te warm wordt en zijn een perfecte borrelplek voor in de avond. Mocht het wat frisser worden, dan pak je een heerlijke fleecedeken en doe je de vuurkorf aan.

Heel terecht heeft het huis het predicaat rijksmonument. Het geheel is in 2012 verbouwd, vergroot en gemoderniseerd met behoud van karakter en sfeer.

Klik op een afbeelding voor groter beeld. Of op de knop hiernaast voor meer informatie over de inrichting.

Zin in een vakantie vol rust, ruimte en tijd voor elkaar? Jullie zijn welkom! Klik op de knop ‘boeken’ om naar onze kalender te gaan! Klik daar op de gewenste datum om te zien of deze nog beschikbaar is. Zo niet, er is vast wel een ander mooi moment..

Het begon allemaal in Warfstermolen, net zo’n klein dorp als Zuurdijk, hier zo’n 10 kilometer vandaan.

Ruim zestig jaar geleden, om precies te zijn in 1957, werd daar een huisje gebouwd vlakbij de boerderij van de familie Feitsma. Jonge Feitsma wilde graag met zijn gezin op de boerderij gaan wonen en werken, en liet een klein huisje bouwen waar zijn ouders konden gaan wonen; toch nog dichtbij het bedrijf.

In 1995 kocht Roel de Haan dit huisje toen hij werk vond in Kollum maar wel graag ‘op de ruimte’ (zoals ze dat in Friesland noemen) wilde wonen. Roel woonde alleen op die prairie, hoewel hij zeer regelmatig huisgenoten had die tijdelijk hier werkten en onderdak nodig hadden.

In 2001 ging Roel de Haan op vakantie; als liefhebber van de kale vlakte boekte hij een reis naar IJsland. In IJsland trof hij Marguérite; een echt stadsmens woonachtig in hartje Rotterdam die in IJsland rust en ruimte zocht.

Na een heel bijzondere vakantie bleek dat Roel en Marguérite verliefd waren geworden…..

Ze besloten niet over 1 nacht IJs (-land) te gaan en te kijken of de afstand van 230 kilometer tussen Rotterdam en Warfstermolen tegen de liefde bestand was.

Na een jaar heen-en-weer pendelen werd duidelijk dat Roel nooit in Rotterdam zou kunnen wennen en dat Marguérite het platteland had leren kennen en waarderen.

In 2002 gingen Roel en Marguérite samenwonen in huisje in Warfstermolen. Het huis moest wel wat groter worden hadden ze afgesproken……En Marguérite wilde graag een grote logeerkamer om vrienden en familie, die dus allemaal erg ver zaten, (en haar overigens voor gek verklaarden dat ze in the middle of nowhere ging wonen…) , te kunnen ontvangen.

In 2003 volgde een ingrijpende verbouwing; boven de garage werd de grote logeerkamer gepland. Ook dit liep enigszins uit de hand; het begon met een wastafel, ach dan kan er ook wel douche in, nou ja dan hoort er ook een toilet bij…… Als we nu de oude keuken opknappen ….. Weldra ontstond een compleet appartement. De enthousiaste reacties deden het idee ontstaan om ook andere liefhebbers van deze omgeving een logeergelegenheid te kunnen bieden…..

In 2005 is de verhuur voorzichtig begonnen. Het beviel prima en de gasten waren opgetogen. ‘The Middle of Nowhere’ was ontstaan…. De naam? Die behoeft geen uitleg!

Typisch geval van een uit-de-hand-gelopen hobby…!

Ieder jaar kwamen er meer gasten. In het begin vooral natuurliefhebbers, vogelspotters en wandelaars, maar steeds vaker mensen die (net als Marguérite) de drukte van de stad achter zich willen laten. De wens ontstond om meer mensen te kunnen ontvangen. Na lang zoeken kwam er een huisje te koop op Ewer. Omdat Roel en Marguérite daar al vaak langs fietsten en het idyllische plekje kenden was het al snel duidelijk; dit moet hem worden! In januari 2019 is de verhuur hier gestart en het was vanaf dag 1 meteen druk met boekingen!

Oja, je wilt natuurlijk ook weten hoe het verder ging met het romantische verhaal van Roel en Marguérite…. Nadat hun liefde ook de verbouwing had overleefd zijn ze in 2005 getrouwd en er volgden twee kinderen;  Sanneke (2005) en Egbert (2006). En ze leefde nog lang en gelukkig……

Terwijl het in een deel van de Nederlandse steden onrustig is en er sprake is van plunderingen verblijven wij in deze oase van rust op het Groningse platteland. De mensen groeten elkaar hier en dat is fijn. Alle horeca en winkels, behalve de noodzakelijke, zijn dicht en daardoor is er weinig anders te doen dan wandelen, fietsen of een autoritje maken. Het doet niks af aan de schoonheid van dit stukje Nederland, de beperkingen. Het mooie haventje in Zoutkamp, het prachtige natuurgebied Lauwersmeer, plaatsjes Paesens en Moddergat. En vergeet niet even door Zuurdijk te lopen. Niet bijzonder, maar daarom bijzonder. De Groningse koek van bakkerij Peters die voor ons klaar lag was heerlijk en voor als je meer wilt te koop in Leens. In dit vakantiehuisje is alles wat je nodig hebt, ook om te koken. Meerdere malen heb ik deze week verzucht dat ik hier wel zou willen wonen. Lijkt me heerlijk. Maar we gaan toch morgen weer naar huis. En we hopen hier weer terug te komen, bijvoorbeeld in de zomer als alles groen is en bloeit. Hartelijk dank voor dit comfortabele huis in de middle of dit prachtige nowhere.

Peter en Ellen 22 - 27 januari 2021

Soms heb je van die plekjes in the middle of nowhere waar je spontaan en vrij last-minute boekt. En dan denk je waarom heb ik dit niet eerder ontdekt, dat fantastische plekje met dito huisje.

Niet alleen dit bijzonder fraaie en goed en smaakvol ingerichte huisje, ook de prachtige omgeving met dorpjes heeft ons erg verrast.

Het was bijzonder aangenaam en GASTVRIJHEID mag hier zonder meer met hoofdletters worden geschreven. Laten we afspreken om een keer nog eens terug te komen.

Adith en Cor

23 - 26 april 2021

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe laat kan ik aankomen

Jullie zijn welkom vanaf 15.30 uur op de dag van aankomst. Tot 21 uur ‘s avonds kunt u arriveren, wordt het later dan graag even overleggen. In overleg kan er een ander tijdstip worden afgesproken..

Hoe laat moet ik op de dag van vertrek weg zijn?

Jullie kunnen rustig inpakken en vertrekken; pas om 11.00 uur wordt verwacht dat jullie weg zijn. In overleg kan een later tijdstip worden afgesproken.

Mag ik roken in het huisje?

Nee, roken is binnen niet toegestaan; wel buiten op het terras.

Hoe zit het met parkeren?

De auto mag voor het huisje staan. Is het te nat, te glad of komen jullie met meerdere auto’s?  Dan kan er bij VOF Loots geparkeerd worden bij de boerderijschuur. Bij voorkeur niet parkeren tegenover de brievenbussen, die plekken zijn voor huisnummers 11, 13 en 15.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja zeker, er is een verlengsnoer dus dat lukt altijd als u de auto voor het huisje zet. We vertrouwen er op dat jullie per keer 7 euro betalen; contant achterlaten bij vertrek of overmaken op NL44 TRIO 0379 4654 77.

Kan ik ook met het openbaar vervoer komen?

Ja zeker dat kan. Het is natuurlijk wel The Middle of Nowhere, de bus stopt haast voor de deur maar rijdt niet frequent. Vanaf Groningen-stad is het ongeveer een uur met meerdere keren overstappen.

Zijn er fietsen aanwezig?

Jazeker, er zijn 4 volwassen fietsen gratis te gebruiken en één kinderfiets. Ook zijn er twee fietsstoeltjes voor de allerkleinsten.

GASTEN AAN HET WOORD

Wat een leuk huisje en wat hebben we genotenvan het Hogeland. Bij regen hier binnen lezen of wat anders met de houtkachel aan was genieten. Onze mooiste fietstocht was langs het wad op de dijk. De uitzichten vergeten wij niet gauw. Hartelijke groet, Harjo en Elfried

Harjo en Elfried

21-28 aug 2020

Wat een heerlijk huisje, wat een heerlijke tuin, wat een prachtig weer, wat een super mooie omgeving! Wij hebben heerlijk genoten en volop gevogeld. Met een score van meer dan 60 vogelsoorten zijn we helemaal blij! Dank voor de gastvrijheid! Vast weer tot ziens! Hakke, Jos, Sytze en Bertine.

Hakke, Jos, Sytze en Bertine

17-20 april 2020

Wat een fijne week hebben we hier gehad. We zijn overal wel geweest in Nederland maar nog nooit in Groningen. Wat een openbaring voor ons. Wijzelf komen uit Rotterdam-Zuid dus je begrijpt wel wat een cultuurschok dat was voor ons. ;-D. Nou we hebben hier van alles gedaan en we denken dat we Groningen niet meer links zullen laten liggen. Groeten van die Rotterdammers, Adri, Lisa, Piet en Nel

Adri, Lisa, Piet en Nel

11-18 okt 2019

Wat een heerlijk en compleet natuurhuisje hier in het mooie Noorden. We hebben ontzettend genoten, lekker gekookt, kacheltje aan, spelletje, rondje gefietst, gewandeld bij het Lauwersmeer en vandaag nog even naar ‘t Moddergat. En de koek was om op te vreten. Echt ‘n aanrader. Wie weet komen we nog eens terug met onze eetclub want het was fantastisch! Hanneke, Geja, Leontine & Tineke

Hanneke, Geja, Leontine & Tineke

4-6 okt 2019

BOEK UW VAKANTIE

Zin in een vakantie vol rust, ruimte en tijd voor elkaar? Jullie zijn welkom! Klik op de knop ‘boeken’ om naar onze kalender te gaan! Klik daar op de gewenste datum om te zien of deze nog beschikbaar is. Zo niet, er is vast wel een ander mooi moment..