The Middle of Nowhere

Bed & Breakfast in Warfstermolen
BOEKEN

BED & BREAKFAST in

The Middle of Nowhere

Om te onthaasten, op te laden of gewoon te genieten: knus appartement voor 2 personen dat van alle gemakken is voorzien. Rust, ruimte en vrij uitzicht over het Lauwersmeergebied. Slapen in een heuse bedstee! (160 x 200 cm) Op de begane grond eigen terras; volop privacy en genieten van de stilte.

ONTBIJT

Word wakker het zonnetje is al op………

‘s Morgens wakker worden van de stilte of hooguit het geluid van een trekker of een blatend schaap….

Een heerlijk ontbijt erbij en jullie vakantiegevoel is compleet! Ontbijt wordt op elk gewenst tijdstip gebracht. (Ja, óók als je heel vroeg gaat wadlopen of vogels wilt spotten!) Ontbijt altijd met verse jus, vers fruit, een warm broodje en een eitje van onze eigen kippetjes! De rest is een verrassing…

Heb je een dieet of voedselallergie? Eet je biologisch, veganistisch of vegetarisch?

Of ben je zwanger en eet je bepaalde producten liever even niet? 

Meld het even, dan kun jij ook van een heerlijk ontbijt genieten.

Zin in een vakantie vol rust, ruimte en tijd voor elkaar? Jullie zijn welkom! Klik op de knop ‘boeken’ om naar de kalender te gaan! Klik daar op de gewenste datum om te zien of deze nog beschikbaar is. Zo niet, er is vast wel een ander mooi moment..

Heerlijk even op adem gekomen in ‘The Middle of Nowhere’ ; wat een heerlijk plekje! We kwamen midden in de ‘sneeuwstorm’ dus een rondje Lauwersmeer met de auto was ons uitje. Maar we hebben niets gemist. Heerlijk genieten van het ontbijt, wat een feestje was dat! Het huisje is erg knus en we hebben genoten. Dank voor alle lieve zorgen!

Lars en Willeke                                                                                                                                                                                                                       8 februari 2021

Alweer dik zestig jaar geleden, om precies te zijn in 1957, werd dit huis neergezet door de familie Feitsma. Jonge Feitsma wilde graag met zijn gezin op de boerderij gaan wonen en werken, en liet een klein huisje bouwen waar zijn ouders konden gaan wonen; toch nog dichtbij het bedrijf.

Het Oosternieuwkruisland was in die tijd nog onverhard en doodlopend. Er was geen tuin om het huis want alle grond werd benut voor het akkerbouwbedrijf van de familie Feitsma; Simon Feitsma woont en werkt nog steeds op de boerderij (samen met zijn vriendin Tiny) die je uit het raam kunt zien liggen. Ook de schaapjes die vaak naast het huis grazen, zijn van hun.

In 1995 kocht Roel de Haan het huisje, toen de toenmalige eigenaar die hier geruime tijd alleen woonde, overleden was.

Ook Roel woonde hier alleen, hoewel hij zeer regelmatig huisgenoten had die tijdelijk hier werkten en onderdak nodig hadden.

In 2001 ging Roel de Haan op vakantie; als liefhebber van de kale vlakte boekte hij een reis naar IJsland. In IJsland trof hij Marguérite; een echt stadsmens woonachtig in hartje Rotterdam die in IJsland rust en ruimte zocht.

Na een heel bijzondere vakantie bleek dat Roel en Marguérite verliefd waren geworden…..

Ze besloten niet over 1 nacht IJs (-land) te gaan en te kijken of de afstand van 230 kilometer tussen Rotterdam en Warfstermolen tegen de liefde bestand was.

Na een jaar heen-en-weer pendelen werd duidelijk dat Roel nooit in Rotterdam zou kunnen wennen en dat Marguérite het platteland had leren kennen en waarderen.

In 2002 gingen Roel en Marguérite samenwonen in Warfstermolen. Het huis moest wel wat groter worden hadden ze afgesproken……En Marguérite wilde graag een grote logeerkamer om vrienden en familie, die dus allemaal erg ver zaten (en haar overigens voor gek verklaarden dat ze in the middle of nowhere ging wonen…), te kunnen ontvangen.

In 2003 volgde een ingrijpende verbouwing; boven de garage werd de grote logeerkamer gepland. Ook dit liep enigszins uit de hand; het begon met een wastafel, ach dan kan er ook wel douche in, nou ja dan hoort er ook een toilet bij…… Als we nu de oude keuken opknappen ….. Weldra ontstond een compleet appartement. De enthousiaste reacties deden het idee ontstaan om ook andere liefhebbers van deze omgeving een logeergelegenheid te kunnen bieden…..

In 2005 is de verhuur voorzichtig begonnen. Het beviel prima en de gasten waren opgetogen. ‘The Middle of Nowhere’ was ontstaan…. De naam? Die behoeft geen uitleg!

Typisch geval van een uit-de-hand-gelopen hobby…! Ieder jaar komen er meer gasten. Was het seizoen vroeger van Pasen tot de herfstvakantie, nu zijn er het hele jaar door wel gasten die de weg naar rust en ruimte weten te vinden. In 2019 hebben we daarom ook The  Middle of Nowhere uitgebreid met een echt ‘hans-en-grietje’-huisje in Zuurdijk.

Oja, je wilt natuurlijk ook weten hoe het verder ging met het romantische verhaal van Roel en Marguérite…. Nadat hun liefde ook de verbouwing had overleefd zijn ze in 2005 getrouwd en er volgden twee kinderen;  Sanneke (2005) en Egbert (2006). En ze leefde nog lang en gelukkig……

Als ‘the middle of nowhere’ een plekje in de hemel is, zijn wij er geweest. Wat een Heerlijkheid. Misschien wel de ultieme plek om helemaal tot jezelf te komen, terug bij jezelf. Zonder moeite je laten afsluiten om rust en natuur op te nemen.We komen graag nog eens terug wanneer de natuur op zijn krachtigst is.  Groetjes Marjolein en Dave.

Marjolein en Dave

20 - 23 december 2020

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe laat kan ik aankomen

Op de dag van aankomst zijn jullie welkom vanaf 15.30 uur. Het is geen probleem als het laat op de avond wordt; wel fijn als jullie dat even laten weten. 

Hoe laat moet ik op de dag van vertrek weg zijn?

Jullie kunnen rustig inpakken en vertrekken; pas om 10.30 uur wordt verwacht dat jullie weg zijn. In overleg kan een later tijdstip worden afgesproken.

Mag ik roken in het huisje?

Nee, roken is binnen niet toegestaan; wel buiten op het terras.

Mag ik mijn hond meenemen?

Sorry, ons gastenverblijf is niet geschikt voor huisdieren! Honden zijn welkom in ons vakantiehuisje.

Is jullie gastenverblijf ook geschikt voor kinderen?

De inrichting is afgestemd op 2 volwassenen. Een baby kan natuurlijk altijd mee en een groter kind ook (als dit de 3e persoon is dan zelf matje en slaapzak meenemen). Voor peuters en kruipende baby’s is het niet geschikt vanwege de op- en afstapjes en de steile trap. Kijk dan liever even bij ons vakantiehuisje.

Pas ik wel in de bedstee?

De bedstee heeft moderne maten; 160 x 200 cm, de meeste mensen slapen daar prima in.

Ik volg een dieet, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een dieet volgt zijn er twee mogelijkheden;

– je geeft duidelijk aan wat voor dieet je hebt en ik neem de uitdaging aan een smakelijk en leuk ontbijt voor te zetten. Ik heb ervaring met glutenvrije, lactosevrije, vegetarische, veganistische en biologische ontbijtjes. Ook wensen als ‘liever geen ei’ of ‘voorkeur voor bruin brood’ gewoon even doorgeven!

– je kunt er voor kiezen zelf het ontbijt klaar te maken; er is een keukentje in ons gastenverblijf! Je betaalt dan uiteraard ook minder voor het verblijf.

Welke apparatuur is er aanwezig?

In het gastenverblijf is een keuken met 2 kookplaten, een koelkast, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een broodrooster. Verder zijn een televisie incl. DVD speler, een bluetooth speaker en een radio/cd-speler aanwezig.

GASTEN AAN HET WOORD

Veel van onze gasten laten leuke, enthousiaste, lieve of zelfs ontroerende reacties achter in ons gastenboek.
Een greep uit deze verzameling:

Wat hebben wij hier een heerlijk weekend gehad. Lekker gefietst, dagje Schier en niet te vergeten goed genoten van dit prachtige huisje waar we buiten één van de mooiste sterrenhemels hebben gezien en een geweldig onweer. De rust deed ons goed en het zeer smaakvolle ontbijt was elke keer een goed begin van de dag. Bedankt voor de goede zorgen.

Wim en Astrid

23 augustus 2020

We hebben genoten van de rust en de schaapjes. Wat een fijne omgeving. Ook de vogels heel fijn. Bedankt voor de goede zorgen, het is een heerlijk vakantieverblijf.

Peter en Monica

17 mei 2020

Een héérlijk Paasweekend gehad in deze fantastische B&B op een prachtige plek. Het ontbijt werkelijk onovertroffen! Veel vogels gezien en / of gehoord, waaronder enkele bijzondere: o.a. de roerdomp[ gehoord! De snor gehoord! De lepelaar, blauwborst en kluut en gekraagde roodstaart gezien! In totaal 60 soorten waargenomen, geweldig! Qua temperatuur een groot contrast tussen 1e Paasdag (21 graden) en 2e Paasdag (8 graden) met een ijzige wind, maar in het huisje lekker warm en toch 2 dagen een heerlijk zonnnetje. Bedankt voor de gastvrijheid!

Peter en Anja

14 april 2020

Terwijl elders de wereld in de fik staat, brachten wij de afgelopen dagen in een Fries – Groningse idylle door. Adembenemend wijds landschap met immer van vorm wisselende wolkenpartijen, een rustgevend spel van licht en schaduw over de graanvelden. Aangesterkt door omgeving, rust, stilte en vorstelijk ontbijt aanvaarden we vandaag de terugreis naar Amsterdam. Dank voor alles, dit is een plek uit duizenden, waar we later nostalgisch aan terug zullen denken. Dank en groetjes, alle goeds.

Michel en Ivy

3 augustus 2021

BOEK UW VAKANTIE

Zin in een vakantie vol rust, ruimte en tijd voor elkaar? Jullie zijn welkom! Klik op de knop ‘boeken’ om naar onze kalender te gaan! Klik daar op de gewenste datum om te zien of deze nog beschikbaar is. Zo niet, er is vast wel een ander mooi moment..