Vakantiehuisje in The Middle of Nowhere

In Zuurdijk (aan de Groningse kant van het Lauwersmeer) op een wierde, staat een voormalig arbeidershuisje (1875) met een heerlijke tuin rondom en uitzicht op een grote perenboomgaard. Toen wij hier zelf de eerste keer kwamen zeiden we tegen elkaar: 'Hier willen we zelf ook wel op vakantie!' En dan weet je dat het goed is.

Ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. De weg kronkelt door het landschap en je kunt vanaf de wierde kilometers ver kijken. Dat wordt genieten op één van de stilste plekjes van Nederland. Rust, ruimte en volop privacy.

Het huisje (2-6 personen) is van alle gemakken voorzien, in de winter doe je lekker de houtkachel aan en in de zomer kun je genieten van de grote tuin. Er zijn buiten meerdere fijne plekken om te zitten. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in de tuin. De bomen zorgen voor voldoende schaduw als het te warm wordt en zijn een perfecte borrelplek voor in de avond. Mocht het wat frisser worden, dan pak je een heerlijke fleecedeken en doe je de vuurkorf aan.

Heel terecht heeft het huis het predicaat rijksmonument. Het geheel is in 2012 verbouwd, vergroot en gemoderniseerd met behoud van karakter en sfeer.