Alweer ruim een halve eeuw geleden, om precies te zijn in 1957, werd het huis neergezet door de familie Feitsma (op de foto boven rechts van het midden). Jonge Feitsma wilde graag met zijn gezin op de boerderij gaan wonen en werken en liet een klein huisje bouwen waar zijn ouders konden gaan wonen; toch nog dichtbij het bedrijf.
Het Oosternieuwkruisland was in die tijd nog onverhard en doodlopend. Er was geen tuin om het huis want alle grond werd benut voor het akkerbouwbedrijf van de familie Feitsma; zij wonen en werken nog steeds op de boerderij die je uit het raam kunt zien liggen.

In 1995 kocht Roel de Haan het huisje, toen de toenmalige eigenaar die hier geruime tijd alleen woonde, overleden was.
Ook Roel woonde hier alleen, hoewel hij zeer regelmatig huisgenoten had die tijdelijk hier werkten en onderdak nodig hadden.
In 2001 ging Roel de Haan op vakantie; als liefhebber van de kale vlakte boekte hij een reis naar IJsland. In IJsland trof hij Marguerite van der Linden; een echt stadsmens woonachtig in hartje Rotterdam die in IJsland rust en ruimte zocht.
Na een heel bijzondere vakantie bleek dat Roel en Marguerite verliefd waren geworden…..
Ze besloten niet over 1 nacht IJs (-land) te gaan en te kijken of de afstand van 230 kilometer tussen Rotterdam en Warfstermolen tegen de liefde bestand was.
Na een jaar heen-en-weer pendelen werd duidelijk dat Roel nooit in Rotterdam zou kunnen wennen en dat Marguerite het platteland had leren kennen en waarderen.
In 2002 gingen Roel en Marguerite samenwonen in Warfstermolen. Het huis moest wel wat groter worden hadden ze afgesproken……En Marguerite wilde graag een grote logeerkamer om vrienden en familie, die dus allemaal erg ver zaten, te kunnen ontvangen.
In 2003 volgde een ingrijpende verbouwing; de ontwerpen van Ab Knegt (bouwkundig adviseur te Kollum) waren zo geweldig dat het meer dan verdubbeld werd……
Boven de garage werd de grote logeerkamer gepland. Ook dit liep enigszins uit de hand; het begon met een wastafel, ach dan kan er ook wel douche in, nou ja dan hoort er ook een toilet bij…… Als we nu de oude keuken opknappen ….. Weldra ontstond een compleet appartement. De enthousiaste reacties deden het idee ontstaan om ook andere liefhebbers van deze omgeving een logeergelegenheid te kunnen bieden…..
In 2005 is de verhuur voorzichtig begonnen. Het beviel prima en de gasten waren opgetogen. ‘The Middle of Nowhere’ was ontstaan…. De naam? Die behoeft geen uitleg!
Typisch geval van een uit-de-hand-gelopen hobby…!
Oja, u wilt natuurlijk ook weten hoe het verder ging met het romantische verhaal van Roel en Marguerite…. Nadat hun liefde ook de verbouwing had overleefd zijn ze in 2005 getrouwd en er volgden twee kinderen; Sanneke en Egbert. En ze leefden nog lang en gelukkig……